21 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. της 21/01/2012

      Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις στελεχών των κομμάτων, που αναγνωρίζουν τις στρεβλώσεις και αδικίες των τιμών αποζημίωσης των Φ/Β που επανακαθορίσθηκαν με τον Ν. 4254/2014  ("new deal").
       Iδιαίτερα χαιρετίζουμε την δέσμευση για επανακαθορισμό των τιμών στη βάση της δίκαιας παραμέτρου του κόστους εγκατάστασης των μονάδων. Μια παράμετρος που στον χώρο των αγροτικών Φ/Β αγνοήθηκε πλήρως, ελέω πελατειακών αντιλήψεων 3-4 βουλευτών και διαπλοκής τους με συγκεκριμένες αρχηγικές ομάδες. Για να φτάσουμε στο τραγελαφικό αποτέλεσμα φθηνά πάρκα του 2013 να απολαμβάνουν υψηλότερη τιμή από ακριβότερα πάρκα του 2011 και 2012 και πάρκα της ίδιας περιόδου και κόστους να αποκλίνουν έως και 92% στην τιμή τους. Έτσι... γιατί βόλευε κάποιους αρχηγούς!!!...
       Παραθέτουμε τις σχετικές δηλώσεις των αρμοδίων και καλούμε τα μέλη μας να τις αξιολογήσουν και να τις συνεκτιμήσουν στις αποφάσεις τους:
     
 
                   ΔΗΛΩΣΗ ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥστο ΑΠΕ-ΜΠΕ την 16/01/2014
             «Όπως έχουμε δεσμευτεί, μετά το νοικοκύρεμα που επιτεύχθηκε στις ΑΠΕ και το μηδενισμό του ελλείματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, μέσα στο 2015 θα μελετήσουμε και θα προχωρήσουμε σε όσες βελτιώσεις χρειάζονται από πιθανές στρεβλώσεις, που υπάρχουν ακόμη στο σύστημα αποζημιώσεων των παραγωγών ενέργειας από ΑΠΕ. Με συγκεκριμένα στοιχεία και με στόχο πάντα τη βιωσιμότητα του συστήματος θα δοθεί προτεραιότητα στα οικιακά φωτοβολταϊκά, που σύμφωνα με τις προβλέψεις η δυνατότητα διόρθωσης μπορεί να φτάσει έως 50% μέσα στο 2016» τονίζει συγκεκριμένα ο υφυπουργός.

         Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις, το άνοιγμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών αν δεν λαμβάνονταν μέτρα θα έφθανε στα 2,4 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014, ενώ οι εκτιμήσεις μετά τις παρεμβάσεις του ΥΠΕΚΑ αναφέρουν ότι το έλλειμμα θα μηδενιστεί εντός του 2015«.

                              ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) την 20/01/2014
      Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπεύθυνου Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και του Προεδρείου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραγωγών Αυτοπαραγωγών Οικιακών Κτιριακών Φωτοβολταϊκών "Στέγη".
       Κατά την συνάντηση αυτή ο κος Πετράκος διαβεβαίωσε το προεδρείο του συνδέσμου ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στα φωτοβολταϊκά παραμένουν σταθερές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα επανεξετάσει τις μειώσεις των εγγυημένων τιμών στα μικρά Φ/Β , με κριτήρια:
          - Καμία αύξηση στο ΕΤΜΕΑΡ.
          - Δίκαιη διευθέτηση του σημερινού αδιεξόδου, ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης, το κόστος υλοποίησης και την ενδεχόμενη επιδότηση.
          - Ανάληψη μέρους της επιβάρυνσης από τις τράπεζες μέσα από  σημαντική  μείωση  του  επιτοκίου  των  δανείων.
          - Ιδιαίτερη μέριμνα για τα οικιακά φωτοβολταϊκά και τις μονάδες μέχρι 100 KW ανά ΑΦΜ με στόχο την μηδενική ως ελάχιστη μείωση για αυτά.
          - Κατάργηση των επιδοτήσεων στις μονάδες φυσικού αερίου και ακύρωση της απόφασης που αφορούν την σκανδαλώδη μετατροπή των ΣΥΘ σε ΣΥΘΗΑ».
      Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να προωθήσει την αυτοπαραγωγή και τον ενεργειακό συμψηφισμό για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους μονάδες των ΑΠΕ σε νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις και αγρότες. Ιδίως ως προς το θέμα της αυτοπαραγωγής ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με προτάσεις των φορέων ώστε να προωθηθεί η αυτοπαραγωγή ως ενεργειακή λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου