6 Νοεμβρίου 2015

Ψηφίστηκε η τροπολογία. Τις επόμενες ημέρες αρχίζει η υποβολή δηλώσεων....

       Ψηφίστηκε χθες στην βουλή η τροπολογία για την "φόρμα αγρότη" και δόθηκε τέλος σε μια 7 μηνη εκκρεμότητα. Ικανοποιήθηκε έτσι ένα αίτημα που υποβάλλαμε από την 8/4/2015 εμείς (δες εδώ) και την 17/4/2015 ο βουλευτής Παραστατίδης (εδώ). Την εποχή που άλλοι ειρωνεύονταν (εδώ)  και υπόσχονταν λύσεις με συλλογή και μεταφορά δηλώσεων στο Υπουργείο, αντί εγγραφής των 130 ευρώ. Οι ίδιοι, που σήμερα διεκδικούν την πατρότητα της επιτυχίας, επικαλούμενοι (εδώ) 7μηνες παρεμβάσεις τους!!!...
        Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η δημοσίευση της τροπολογίας στο Φ.Ε.Κ. και (πιθανόν) την μεθεπόμενη η ενεργοποίηση της εφαρμογής από τον ΛΑΓΗΕ και η έναρξη υποβολής των δηλώσεων.
        Το δεύτερο αίτημά μας αφορούσε τους 200-250 που υπέβαλαν δήλωση και αντί αύξησης μειώθηκε η τιμή τους χαμηλότερα και από του μη αγρότη (έργο των ΠΣΑΦ - ΕΣΑΦ...). Παρά την συνδρομή βουλευτών και κομμάτων δεν πετύχαμε να ενσωματωθεί η πρότασή μας στην διάταξη και να δοθεί λύση. Αναδείχθηκε όμως η στρέβλωση -που με νύχια και δόντια "έπνιγαν" οι ηγεσίες ΠΣΑΦ / ΕΣΑΦ- και μπήκαν οι βάσεις για την (σύντομη) επίλυσή της. Στηρίχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (βίντεο) που καταψήφισαν ( Ν.Δ. - Κ.Κ.Ε.) η ψήφισαν με επιφύλαξη ( Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) επειδή δεν ενσωματώθηκε η πρότασή μας.
       Η δικαίωση είναι κοντά....

                     
                                                    Η θετική στο αίτημά μας εισήγηση της αντιπολίτευσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου