ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

                                                ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΓΡΟΤΗ
       Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Υποπαράγραφο ΙΓ.1 του Ν. 4254/2014, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις των επαγγελματιών αγροτών για τη διατήρηση της ιδιότητάς τους κατά το έτος 2018 , μπορούν να υποβληθούν έως και την 24:00 της 31ης Μαρτίου 2019.

                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/04/2017 ΓΙΑ ΑΓΩΓΕΣ 
        Ανακοινώνεται ότι, στο τέλος Μαϊου 2017 θα ασκηθούν νέες ομαδικές αγωγές για την οριζόντια / μη παραμετροποιημένη μείωση τιμών των αγροτικών Φ/Β. Στις αγωγές - που ασκούνται για λογαριασμό νεότερων μελών του Συλλόγου  - μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη που ζημιώθηκαν ( εδώ με κόκκινο ) και το επιθυμούν.
       Θα ασκηθούν ταυτόχρονα για τους παλιούς ενάγοντες, συμπληρωματικές αγωγές των αρχικών, που κατατέθηκαν τον Νοέμβριο 2014 και Ιούνιο 2015 και θα επιδιωχθεί ενιαία εκδίκαση με αυτές.
                                                                                   ΕΠΕΙΔΗ
         - Οι σε βάρος μας στρεβλώσεις και άνιση μεταχείριση είναι αυταπόδεικτες, αναδείχθηκαν από τον σύλλογο επαρκώς ( εδώ και εδώ ) και αναγνωρίσθηκαν επίσημα από την πολιτείαεδώ και εδώ ) και
         - Όπως ενημερωθήκαμε στην σύσκεψη της 16/3/2017 με την πολιτική ηγεσία του Υ.Π.ΕΝ, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν μετά τον μηδενισμό του ελλείματος Ε.Λ.ΑΠΕ ( Νοέμβριο ) δεν θα έχουν αναδρομικό χαρακτήρα.
                                                                                 ΚΑΛΟΥΜΕ
τους αγρότες που ζημιώθηκαν από την μη παραμετροποίηση ( ωφελήθηκαν μόνο συνδέσεις 2013 με 0,37708 & 0,3550184 e/kwh ), να συμμετέχουν στις αγωγές και να διεκδικήσουν - πριν παραγραφούν - τα ποσά που τους αναλογούν και δικαιούνται ( εδώ ) από την 1/4/2014.

Πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής εδώ

                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  13/09/2015
                                                  
                             ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΓΩΓΕΣ
       Τα μέλη του συλλόγου που συμμετέχουν στις ομαδικές αγωγές, πρέπει να έχουν συγκεντρωμένα τα μετά τον Οκτώβριο 2014 ενημερωτικά σημειώματα του ΛΑΓΗΕ για να τα στείλουμε στο δικηγορικό γραφείο όταν μας ζητηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουμε τα ποσά των διαφορών που αντιστοιχούν στα ενημερωτικά που δεν θα στείλουμε.
       Συστήνουμε την εκτύπωσή τους από τον ατομικό λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ και την δημιουργία σχετικού αρχείου, διότι υπάρχει κίνδυνος τα παλαιά να αφαιρεθούν από τον λογαριασμό και να μην  υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσής τους όταν μας ζητηθούν.

      Εκ του Δ.Σ

                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  28/4/2015

                              ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ 24/4/2015
       Ο σύλλογος δέχεται καθημερινά ερωτήματα για τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων κατ' επάγγελμα αγροτών στον ΛΑΓΗΕ, και τον χειρισμό των διορθωμένων ενημερωτικών που αναρτήθηκαν στους λογαριασμούς τους. Διευκρινίζουμε ότι:
           - Η επανενεργοποίηση της εφαρμογής υποβολής δηλώσεων, προϋποθέτει ψήφιση από την βουλή της σχετικής τροπολογίας και εκτιμάται  πως θα υλοποιηθεί εντός του Ιουνίου.
           - Για τον χειρισμό των αναρτηθέντων ενημερωτικών σημειωμάτων η θέση του συλλόγου είναι:                                            * Έκδοση - αποστολή του τιμολογίου Μαρτίου για το κλείσιμο τριμήνου και την έγκαιρη υποβολή των περιοδικών ΦΠΑ και ΜΥΦ.
                    *Για τα τιμολόγια Απριλίου 2014 - Φεβρουαρίου 2015 αναμονή για περαιτέρω διευκρινήσεις του ΛΑΓΗΕ
     

       Εκ του Δ.Σ.

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  24/4/2015

                      ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΟΝ ΛΑΓΗΕ
        Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση, το αίτημα που υποβάλαμε στο Υπουργείο την 08 Απριλίου 2015, για επανενεργοποίηση της εφαρμογής δήλωσης επαγγελματία αγρότη, έγινε δεκτό και ελήφθη θετική απόφαση. Για τον χρόνο έναρξης και λήξης υποβολής των δηλώσεων, αναμένετε να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΛΑΓΗΕ http://www.lagie.gr/, για την οποία θα ενημερώσουμε τηλεφωνικά τα ενδιαφερόμενα μέλη μας.
        Η υποβολή της δήλωσης θα γίνει από τον καθένα στον ατομικό του λογαριασμό με χρήση των προσωπικών του κωδικών . Οτιδήποτε άλλο διαδίδεται η υπονοείται από επιτήδειους, για δήθεν ομαδική τακτοποίηση όσων συμπεριληφθούν σε λίστες που θα παραδοθούν στο Υπουργείο, είναι αστειότητες που στοχεύουν στην παραπλάνηση των αγροτών, και τον εξαναγκασμό των αποστασιοποιημένων σε εγγραφή η ανανέωση συνδρομών, με καταβολή των 110 / 50 ευρώ αντίστοιχα, ως "αντάλλαγμα για το... ρουσφέτι" !!!...

Εκ του Δ.Σ.

                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  15/4/2015

                  ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΟΝ ΛΑΓΗΕ
       Ενημερωθήκαμε σήμερα από την αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΑΠΕΝ πως το αίτημα που υποβάλαμε την 8 Απριλίου για παράταση των δηλώσεων επαγγελματία αγρότη στον ΛΑΓΗΕ, εξετάζετε θετικά και μόλις οριστικοποιηθεί η απόφαση θα εκδοθεί από το Υπουργείο επίσημη ανακοίνωση.
       Όταν δημοσιευθεί η απόφαση του Υπουργείου θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μας νεώτερη ανακοίνωση και συμπληρωματικά θα ενημερώσουμε τηλεφωνικά τα μέλη που δεν έστειλαν δήλωση και μας ενημέρωσαν γι' αυτό.

Εκ του Δ.Σ.

                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  9/3/2015 

Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας την υποχρέωση υποβολής δήλωσης επαγγελματία αγρότη, για το έτος 2014.
      Η δήλωση ορίζεται από τον Ν.4254/2014 (παρ. ΙΓ. 1. 1. α.), υποβάλλεται το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους και η προθεσμία της λήγει την 31 Μαρτίου 2015.                                                                               Η υποβολή γίνεται στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Ενημερωτικών Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων του ΛΑΓΗΕ  όπου υπάρχει η σχετική φόρμα για συμπλήρωση / υποβολή.      

                                                     

                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21/1//2015

                                                 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

     Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις στελεχών των κομμάτων, που αναγνωρίζουν τις στρεβλώσεις και αδικίες των τιμών αποζημίωσης των Φ/Β που επανακαθορίσθηκαν με τον Ν. 4254/2014  ("new deal").
       Iδιαίτερα χαιρετίζουμε την δέσμευση για επανακαθορισμό των τιμών στη βάση της δίκαιας παραμέτρου του κόστους εγκατάστασης των μονάδων. Μια παράμετρος που στον χώρο των αγροτικών Φ/Β αγνοήθηκε πλήρως, ελέω πελατειακών αντιλήψεων 3-4 βουλευτών και διαπλοκής τους με συγκεκριμένες αρχηγικές ομάδες. Για να φτάσουμε στο τραγελαφικό αποτέλεσμα φθηνά πάρκα του 2013 να απολαμβάνουν υψηλότερη τιμή από ακριβότερα πάρκα του 2011 και 2012 και πάρκα της ίδιας περιόδου και κόστους να αποκλίνουν έως και 92% στην τιμή τους. Έτσι... γιατί βόλευε κάποιους αρχηγούς!!!...
       Παραθέτουμε τις σχετικές δηλώσεις των αρμοδίων και καλούμε τα μέλη μας να τις αξιολογήσουν και να τις συνεκτιμήσουν στις αποφάσεις τους για τις εκλογές:
   
                       ΔΗΛΩΣΗ ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥστο ΑΠΕ-ΜΠΕ την 16/01/2015
             «Όπως έχουμε δεσμευτεί, μετά το νοικοκύρεμα που επιτεύχθηκε στις ΑΠΕ και το μηδενισμό του ελλείματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, μέσα στο 2015 θα μελετήσουμε και θα προχωρήσουμε σε όσες βελτιώσεις χρειάζονται από πιθανές στρεβλώσεις, που υπάρχουν ακόμη στο σύστημα αποζημιώσεων των παραγωγών ενέργειας από ΑΠΕ. Με συγκεκριμένα στοιχεία και με στόχο πάντα τη βιωσιμότητα του συστήματος θα δοθεί προτεραιότητα στα οικιακά φωτοβολταϊκά, που σύμφωνα με τις προβλέψεις η δυνατότητα διόρθωσης μπορεί να φτάσει έως 50% μέσα στο 2016» τονίζει συγκεκριμένα ο υφυπουργός.      
 Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις, το άνοιγμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών αν δεν λαμβάνονταν μέτρα θα έφθανε στα 2,4 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014, ενώ οι εκτιμήσεις μετά τις παρεμβάσεις του ΥΠΕΚΑ αναφέρουν ότι το έλλειμμα θα μηδενιστεί εντός του 2015«.

                                        ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) την 20/01/2015
      Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπεύθυνου Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και του Προεδρείου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραγωγών Αυτοπαραγωγών Οικιακών Κτιριακών Φωτοβολταϊκών "Στέγη".
       Κατά την συνάντηση αυτή ο κος Πετράκος διαβεβαίωσε το προεδρείο του συνδέσμου ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στα φωτοβολταϊκά παραμένουν σταθερές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα επανεξετάσει τις μειώσεις των εγγυημένων τιμών στα μικρά Φ/Β , με κριτήρια:
          - Καμία αύξηση στο ΕΤΜΕΑΡ.
          - Δίκαιη διευθέτηση του σημερινού αδιεξόδου, ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης, το κόστος υλοποίησης και την ενδεχόμενη επιδότηση.
          - Ανάληψη μέρους της επιβάρυνσης από τις τράπεζες μέσα από  σημαντική  μείωση  του  επιτοκίου  των  δανείων.
          - Ιδιαίτερη μέριμνα για τα οικιακά φωτοβολταϊκά και τις μονάδες μέχρι 100 KW ανά ΑΦΜ με στόχο την μηδενική ως ελάχιστη μείωση για αυτά.
          - Κατάργηση των επιδοτήσεων στις μονάδες φυσικού αερίου και ακύρωση της απόφασης που αφορούν την σκανδαλώδη μετατροπή των ΣΥΘ σε ΣΥΘΗΑ».
      Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να προωθήσει την αυτοπαραγωγή και τον ενεργειακό συμψηφισμό για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους μονάδες των ΑΠΕ σε νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις και αγρότες. Ιδίως ως προς το θέμα της αυτοπαραγωγής ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με προτάσεις των φορέων ώστε να προωθηθεί η αυτοπαραγωγή ως ενεργειακή λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου